Thu. Jun 20th, 2024

EURO INFORMATICA & EURO ELECTRONICA – MEET AND CODE OCTOMBRIE 2018

EURO INFORMATICA & EURO ELECTRONICA

Proiectul a fost implementat in cadrul unitatilor scolare:

1.Bucuresti – Scoala Nr. 11 Ion Heliad Radulescu;

2.Dobrotesti – Scoala Gimnaziala Dobrotesti;

3.Aninoasa – Scoala Gimnaziala Sfanta Varvara;

Scopul Meet and Code este de a introduce copiii și tinerii cu vârsta între 8 și 24 de ani în lumea tehnologiei și a programării. Evenimentele trebuie să arăte cât de plăcută și interesantă poate fi programarea și cum poate fi utilizată pentru a aduce la viață idei noi. Participanții la evenimente ar trebui să învețe cum funcționează tehnologia și impactul pe care îl are în viața noastră de zi cu zi. Prin explorarea unei game largi de tehnologii, subiecte digitale și programare creativă, participanții vor fi încurajați să își dezvolte acele abilități digitale de care au nevoie în lumea de astăzi.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week.

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

EURO INFORMATICA

EURO ELECTRONICA

1 thought on “EURO INFORMATICA & EURO ELECTRONICA – MEET AND CODE OCTOMBRIE 2018

Leave a Reply

You may have missed