Sun. May 26th, 2024

Scopul Meet and Code este de a introduce copiii și tinerii cu vârsta între 8 și 16 ani în lumea tehnologiei și a programării. Evenimentele trebuie să arăte cât de plăcută și interesantă poate fi programarea și cum poate fi utilizată pentru a aduce la viață idei noi. Participanții la evenimente ar trebui să învețe cum funcționează tehnologia și impactul pe care îl are în viața noastră de zi cu zi. Prin explorarea unei game largi de tehnologii, subiecte digitale și programare creativă, participanții vor fi încurajați să își dezvolte acele abilități digitale de care au nevoie în lumea de astăzi.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week.

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Ținând seama de potențialul educativ al activităților extrașcolare, Liceul Teoretic “Traiana Lalescu” din localitatea Bănești, județul Ilfov, a încheiat la începutul lunii octombrie a.c. un parteneriat cu ”Euro Education Federation”, pentru implementarea proiectului Euro Informatica și Euro Electronica. Proiectul a fost finanțat de Organizația Meet and Code, susținută la nivel european de compania SAP, care sprijină activități din domeniul IT în perioada Europe Code Week. În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, aceasta creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. Obiectivul major al proiectului l-a constituit dezvoltarea interesului elevilor pentru studiul informaticii și al electronicii, precum și pentru acceptarea diversității culturale. 

Leave a Reply

You may have missed