Thu. Jun 20th, 2024

CICLOTURISM CTV Vâlcea-Sport, turism și empatie oferite de un grup de oameni inimoși în parteneriat cu echipa noastră de la Govora, Vâlcea

Pe Alin l-am cunoscut în campania umanitară 𝐏𝐞𝐝𝐚𝐥ă𝐦 Î𝐦𝐩𝐫𝐞𝐮𝐧ă 𝐜𝐮 Asociaţia Cataleya/Yris, din 4 septembrie 2021 la Băile Govora, unde am organizat un concurs de ciclism în scop 𝘂𝗺𝗮𝗻𝗶𝘁𝗮𝗿. Am pedalat și am reușit să ducem mai departe 𝐬𝐩𝐞𝐫𝐚𝐧ț𝐚 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥ăr𝐢𝐢 𝐧𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥𝐞 pentru Olivia și Ademaro, doi copii cu nevoi speciale ! În 19 decembrie, tot în Băile Govora, tot în parteneriat cu Cicloturism CTV Vâlcea, am organizat ,,Bucuria Crăciunului” . A fost mesajul pe care l-am transmis către cei pe la care am trecut în tura denumită simbolic ‘CTV Caravana faptelor bune pe bicicletă 2021’. Cu toţii ne-am transformat în Moş Crăciun, roşii la faţă, cu căciuliţe roşii în loc de cască, am pedalat prin staţiunea Băile Govora, unde din când în când ne-am oprit şi am dăruit un gram de fericire”a declarat Alin, membru fondator al Clubului CTV Cicloturism Vâlcea. “Cu sprijinul elevilor şi profesorilor de la şcoala din Băile Govora, care au realizat diverse produse artizanale pe care le-am pus în vânzare şi pe pagina de Facebook şi la standul de la Târgul de Crăciun, am strâns bani şi alte produse pe care le-am dăruit mai departe celor nevoiaşi. Din partea clubului nostru au fost dăruite şi trei biciclete, pentru trei elevi care iubesc şi sportul şi cartea, un alt scop pe care l-am urmărit prin această campanie, fiind şi încurajarea copiilor şi tinerilor să practice sportul. Cuvintele celor pe care i-am colindat pe bicicletă ne-au provocat sentimente şi trăiri pe care ne este greu să le descriem şi ne dorim să continuăm această campanie pe tot parcursul anului”, a mai precizat Alin .

În ce mod se interconectează mişcarea ȋn natură cu evenimentele caritabile şi care sunt beneficiile acestei “intersectări”? ” Grupul Cicloturism Vâlcea-CTV a fost inițiat pornind chiar de la această idee . Un alt mod de a face mișcare în tandem cu natura și cu organizarea turelor de bicicletă prin zonele in care se derulează activități sportive, caritabile sau evenimente de promovare turistică. Încercăm de fiecare dată să contopim bucuria pedalatului cu evenimente caritabile. Trăim împreună experiențe unice pe care vrem să le împărtășim cu toată lumea iubitoare de natură, sport și empatie. Ne organizăm din timp turele noastre astfel încât întotdeauna acestea să includă o parte turistică sau caritabilă.  Acesta este și unul dintre scopurile principale ale acestui grup. Promovăm în primul rând harta turistică a județului Vâlcea , prin vizitarea tuturor obiectivelor turistice din județ.  Le vizităm de la înălțimea bicicletei, ne incarcăm cu energie pozitivă la fiecare tură și ajungem cu toții relaxați acasă, iar la concursurile caritabile , bicicleta ne unește, dăruim, donăm, ajuțăm, pedalăm și cei în nevoie, sunt recunoscători”, a declarat Alin, la festivitatea de decernare a diplomelor de recunoștiință , acordate voluntarilor CTV și Cataleya / Yris.

Care sunt activitățile programate pentru 2022 ? “În 2022, alături de Asociația Cataleya/ Yris, pe lângă actiunile caritabile pentru ajutorarea copiilor și grupurilor vulnerabile, dorim să organizăm o tabără de vară, cu profil MTB, unde să vină alături de noi, copii, iubitori de sport, turism , natură, să promovăm potențialului turistic al stațiunii Băile Govora, eveniment ce va aduce plus valoare turismului govorean, dar și un aflux de turiști în zonă și o bunăstare a comunității locale”.

Un gând la final de an, cititorilor noștri și iubitorilor de sport, turism și bicicletă ? “Vă dorim să aveți parte de bucurii, împlinire sufletească, liniște și sănătate. Să întindeți 𝐥𝐚𝐧𝐭̦𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐬𝐚̆𝐧𝐚̆𝐭𝐨𝐬̦𝐢 și să vă aducă Anul Nou mulți kilometri de pedalat pe șosea sau pe cărări de munte . 𝐆𝐫𝐮𝐩𝐮𝐥 𝐂𝐓𝐕 𝐂𝐢𝐜𝐥𝐨𝐭𝐮𝐫𝐢𝐬𝐦 𝐕𝐚̂𝐥𝐜𝐞𝐚 vă urează un an nou fericit 𝐩𝐞 𝐁𝐢𝐜𝐢𝐜𝐥𝐞𝐭𝐚̆, pentru că 𝑩𝒊𝒄𝒊𝒄𝒍𝒆𝒕𝒂 𝑵𝒆 𝑼𝒏𝒆𝒔̦𝒕𝒆.

𝑪𝑻𝑽𝑪𝒊𝒄𝒍𝒐𝒕𝒖𝒓𝒊𝒔𝒎 𝑽𝒂̂𝒍𝒄𝒆𝒂”

  • Interviu realizat de prof . dr. Ramona Chiriță, președintele Asociației Cataleya / Yris

Leave a Reply

You may have missed