Mon. Jul 15th, 2024

Evenimentul nostru “Automation your life” a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code ( https://www.meet-and-code.org/ro/ro/event-show/8325)

Evenimentul nostru “Automation your life” a câștigat o finanțare prin programul Meet and Code (https://meet-and-code.org/) susținut la nivel european de compania de software SAP. În România, programul este coordonat pentru cel de-al 6-lea an consecutiv de #AsociațiaTechsoup și susține evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week. #meetandcode #codeEU #SAP4Good.

Evenimentul se va organiza în data de 22 octombrie 2022.

https://www.meet-and-code.org/ro/ro/event-show/8325

Evenimentul va consta în ateliere legate de procesul de automatizare a vieții. In instalațiile automatizate operatorul uman preia sarcini de supraveghere, de aprovizionare cu material, de transport a produselor finite, de întreținere și alte activități similare. Noile realizări ale electrotehnicii accelerează hotărâtor procesele de automatizare. In acest sens, atelierele care le propunem vin in sprijinul scolilor rurale si a copiilor de aici pentru a le deschide o perspectiva legata de ceea ce inseamna sa iti faci viata mai usoara folosind tehnologie smart.
În cadrul evenimentului vom lucra cu plăci de dezvoltare arduino si/sau raspbery pi – la care for fi asociate prin porturi relee, motorase sau brate automate care pe baza semnalelor primite vor realiza anumite actiuni.
Ateliere de lucru pe o temă aleasă propusă vor împăți copiii pe grupe. Exemple posibile de teme:
– aprinderea unui bec printr-o comandă controlată de un releu;
– comunicarea printr-un server nodejs și un site web care poate controla semnalele;
– automatizări motorașe, brațe robotice etc.;
Va exista o premiere la final a tuturor copiilor din bugetul alocat finanțării acestui eveniment.

Leave a Reply

You may have missed