Mon. Jul 15th, 2024

Comunicat de presă | EEF condamnă decizia autorităților locale de a continua activitatea învățământului preșcolar la Gorj! Autoritățile locale gorjene încă se joacă cu viețile preșcolarilor!

Acum patru zile publicam “Autoritățile locale gorjene se joacă cu viețile preșcolarilor! Grădinițele cu program prelungit își desfășoară activitățile normal!“, lăsându-vă pe dumneavoastră să trageți concluziile care se cuvin. În funcție de interes și educația fiecărei persoane, părerile sunt împărțite. Numai că, în cazul de față, deciziile autorităților locale sunt și subiective și lipsite de orice logică.

Câtă obiectivitate politică poate exista într-o decizie care oprește învățământul școlar, gimnazial și liceal, sub pretextul de renovare a clădirilor afectate, iar cel preșcolar își reia activitatea în mod normal. Veți zice probabil că în aceste două săptămâni școlile au activitate fie online, fie în afara spațiului afectat de seisme. Foarte adevărat, dar elevii sunt lipsiți de pericole. În situația în care au fost peste 800 de cutremure în mai puțin de o săptămână, iar activitatea seismică mai durează așa cum anunță presa centrală, ce facem cu preșcolarii? Îi expunem riscului? Cine răspunde de viețile lor? Evident educatoarele! Nicidecum mai marii județului! Și pe deasupra edilul de la Târgu Jiu cere demisia unicei directoare, responsabile și conștientă de riscurile asumate. Domnule, vă anunț că profesorii pentru învățământul preșcolar sunt tot profesori și nu bone cum le tratează majoritatea părinților iresponsabili și inconștienți. De asemenea, nu ține de fișa postului pentru a acționa cum se cuvine în cazul unui dezastru de proporții și nu e moral să-și asume toată responsabilitatea pentru eventualele drame, fie ele și psihice. Și dumnealor au aceleași drepturi și fac parte din același minister ca toți profesorii care stau acasă acum și lucrează online.

În concluzie, EURO EDUCATION FEDERATION este alături de Camelia Bălănescu, director al Grădiniței cu program prelungit “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, inclusiv sub aspect juridic pentru atitudinea civică și demnă în fața unor decizii politice aberante.

Leave a Reply

You may have missed