Mon. Jul 15th, 2024

Parteneri la “Marșul pentru Viață” în Gorj

Pe data de 26 martie, evenimentul pentru viață al anului s-a desfășurat și în județul Gorj. Dacă nu apărăm dreptul la viață de la concepție la moartea naturală, România nu are viitor!

Marșul pentru Viață (ajuns la ediția națională nr. 12) a avut loc pentru prima dată în două localități gorjene, Tg-Jiu (deja ediția a VIII-a locală) și Polovragi (prima ediție).

La Tg-Jiu (ora 13.00), au luat parte la eveniment circa 50-60 persoane, părinți, copii, bătrâni, preoți, etc. La Polovragi (ora 10.00), marșul s-a bucurat de prezența a aproximativ 30 de oameni, iar la mănăstire, acestora li s-au adăugat 2 autocare de pelerini.

Tg-Jiu, imagine din Parcul Central

Dacă în orașul lui Brâncuși, Marșul pentru Viață a fost organizat de 5 ONG-uri locale, Asociația Down Art Therapy, A.S.C.O.R. Tg-Jiu, Vasiliada Tg-Jiu, ProVita Gorj și Euro Education Federation, la Polovragi, el a avut loc prin grija preotului Dumitru Ștoflea, de la Biserica ,,Sfântul Dumitru”, din aceeași localitate, și a doamnei preotese Mirabela-Maria Ștoflea, profesor de religie la școala din sat. Organizatorii ne-au transmis că acest eveniment a adus tuturor multă bucurie. Îi felicităm și ne dorim ca Marșul să devină tradiție în satul lor, așa cum se întâmplă la Tg-Jiu, din 2013 încoace.

Cele două trasee au fost:

Tg-Jiu: Biserica ,,Înălțarea Domnului” – strada Victoriei – Victoriei pietonal – Teatru – Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Calea Eroilor – Victoriei pietonal – Piața Prefecturii – strada Traian – strada Mărășești – Calea Eroilor – Coloana Infinitului.

Polovragi: Biserica ,,Sfântul Dumitru” – Mănăstirea Polovragi.

Să nu uităm că FIECARE viață e un dar, să o prețuim, să o apărăm, să naștem toți pruncii pe care Dumnezeu ni-i dăruiește și să-i creștem în iubire de Domnul, de patrie, de aproapele, indiferent că e vorba de prunci cu sau fără dizabilități.

Împreună construim o lume pentru viață, ce apără atât femeia, cât și pruncul!

Leave a Reply

You may have missed