Tue. Sep 26th, 2023

Atentat la Londra! Doi români sunt răniți

Din păcate,  astăzi a venit rândul negru al Londrei de a fi teatrul de desfășurare a unui atentat.

Locația este extrem de centrală: Parlamentul Britanic, Big Ben, Catedrala Westminster și stația de metrou Westminster. Dacă am judeca după poziția extrem de expusă a atentatului, putem spune că atentatorul a ales anume acest loc pentru a demonstra ceva prin gestul său și pentru că era sigur că va atrage atenția. Un analist comportamentalist ar putea defini această atitudine drept ocazie de afirmare, tendința de a scăpa dintr-o încercuire nefericită sau o problemă din trecutul său legată de locație, dată  sau persoanele vizate (polițiști).

Foto: API

Evenimentul se prezintă astfel:

Un bărbat în jur de 40 de ani a intrat cu mașina într-un grup de pietoni care se aflau pe podul Westminster. Apoi, s-a dat jos și a atacat cu cuțitul un polițist. După ce l-a rănit, a vrut să atace un al doilea ofițer, însă a fost împușcat mortal. În urma atacului, patru persoane au murit, iar 20 au fost rănite.

Printre cei 20 de răniți se numără și 2 români, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

 

Redăm mai jos Comunicatul MAE

„Ministerul Afacerilor Externe exprimă profundul regret și condoleanţe pentru pierderea de vieţi omenești în urma atacului care a avut loc astăzi, 22 martie, la Londra. În aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprima întreaga solidaritate cu poporul britanic.

În urma demersurilor de urgenţă întreprinse de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord pe lângă autorităţile locale, cu privire la identificarea cetăţeniei victimelor, Ministerul Afacerilor Externe transmite următoarele:
Din cele mai recente informaţii obţinute de la autorităţile locale, au fost identificate 2 persoane de cetăţenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zona în vederea acordării asistenţei medicale.

Precizăm faptul că cetăţenii români pot solicita asistenta consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Romani din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanentă.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord monitorizează în continuare evoluţia situaţiei, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenta consulară, în funcţie de solicitări.”

 

Prelucrare după: Știrile Protv

Leave a Reply

You may have missed