Mon. Jul 15th, 2024

EURO INFORMATICA & EURO ELECTRONICA

Evenimentul este finanțat cu ajutorul inițiativei Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/) susținută la nivel european de compania SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week.

În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

Acest proiect doreste sa implementeze activitati sub forma de ateliere sau workshpuri din domeniul IT la nivel rural. In acest sens tinerii participanti selectati in proiect, vor alege de pe harta cate 3 scoli rurale, apropiate ca distanta care vor fi vizitate in decurs de 6 zile (cate 3 scoli pe zi).Tinerii vor interactiona cu institutele respective si mai ales cu copiii de la clasele primare si generale(I-VIII).

Buget aprobat: 600 euro.

Ei vor trebui sa se imprieteneasca cu acesti copii, si fiecare tanar sa prezinte unei grupe sau clase de copii aleasa o tema pregatita din timp, conform calendarului de activitati, ca spre exemplu: – arta fotografiei digitale, desenul pe calculator si procesarea acestora pe calculator.

Se vor lua poze de grup, poze din natura, si vor fi procesate de copii.

Proiectul se adreseaza categoriilor sociale de copii cu varsta intre 8-16 ani care au probleme sociale, de integrare, descoperirea talentelor, copiilor care provin din familii defavorizate.

Evenimentul va dura 4 zile si va consta in cursuri si ateliere cu tinerii si copiii implicati din unitatile scolare care vor accepta propunerea si participarea ca parteneri la eveniment.

EURO INFORMATICA

https://www.meet-and-code.org/ro/ro/event-show/39

Prima zi: Data:13 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locatia: Bucuresti – Gradinita Goethe, Str. Christian Tell, Nr. 22

A doua zi: Data:15 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locatia: Gorj, Dolj sau Mehedinti – se va alege o unitate scolara care va semna un parteneriat de participare la eveniment.

A treia zi: Data:16 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locatia: Gorj, Dolj sau Mehedinti- se va alege o unitate scolara care va semna un parteneriat de participare la eveniment.

A patra zi: Data:17 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locatia: Gorj, Dolj sau Mehedinti – se va alege o unitate scolara care va semna un parteneriat de participare la eveniment.

In toate cele 4 zile vom desfasura cursuri, activitati si ateliere asemnatoare in cele 4 locatii diferite. Vom imparti copiii pe 3 echipe a cate 10 si fiecare echipa va parcurge nivelurile de pregatire: incepători, mediu sau avanasati.

– incepatori: inițiere în utilizarea calculatorului, sistemelor de operare(Windows, Linux, MacOS) și a internetului;

– utilizarea și folosirea aplicațiilor de tip Office(Word, Excel,PowerPoint), utilizarea internetului, a rețelelor de socializare, crearea de pagini web folosind limbaje: HTML, CSS, JS;

– avansati: limbaje de programare(C/C++, JAVA, PHP, C# etc);Aplicatii de procesare grafica 2D si 3D: Photoshop, Corel Draw, 3D Studio Max;Prelucare și procesare audio-video: Adobe Premiere, After Effects, Adobe Audition;
Ateliere de lucru pe o tema aleasa:

– arta filmarii si crearea de clipuri cu copii, peisaje, natura, animale.Se vor crea cateva scenete ad-hoc pentru fiecare grup si se vor lua mai multe cadre din care copiii trebuie sa scoata un filmulet pe o anumita tema ca spre exemplu “Spuneti nu fumatului”, un spot publicitar sau o campanie de promovare a unui eveniment scolar etc.

– arta fotografiei si mediatizarea ei prin pagini web: copiii vor face fotografii de grup, individual sau de peisaj, animale etc, iar fotografiile vor fi prelucrate, modificate si vor fi afisate in pagini web create de ei sau pe retele de socialiazare;

– crearea/simularea unui joculet la alegere pe o tema data, folosind un limbaj de programare la alegere: snake, x si o, etc.(pot fi utilizate platforme locale/online ajutatoare precum scratch);

EURO ELECTRONICA

https://www.meet-and-code.org/ro/ro/event-show/41

Prima zi: Data:14 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locatia: Bucuresti – Gradinita Goethe, Str. Christian Tell, Nr. 22

A doua zi: Data:18 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locatia: Gorj, Dolj sau Mehedinti – se va alege o unitate scolara care va semna un parteneriat de participare la eveniment.

A treia zi: Data:19 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locatia: Gorj, Dolj sau Mehedinti- se va alege o unitate scolara care va semna un parteneriat de participare la eveniment.

A patra zi: Data:20 octombrie 2018, orele 08:00-20:00, locatia: Gorj, Dolj sau Mehedinti – se va alege o unitate scolara care va semna un parteneriat de participare la eveniment.

In toate cele 4 zile vom desfasura cursuri, activitati si ateliere asemnatoare in cele 4 locatii diferite. Vom imparti copiii pe 3 echipe a cate 10 si fiecare echipa va parcurge nivelurile de pregatire: incepători, mediu sau avanasati.

– incepatori: circuite active si pasive, scheme electronice;

– mediu: porti logice;

– avansati: programare in RASPBERRY/ARDUINO;

Dupa predarea cursurilor vom trece la ateliere de lucru in care fiecare echipa isi va alege din nivelurile de pregatire o tema legata din urmatoarele categorii:

– circuit de tip poarta logica.

– aplicatii electronice gen: semaforul, flip-flop leduri;

– crearea unui masinute;

Va exista o premiere in functie de buget a fiecarui grup: locul I, II, III
Asiguram 3 camere filmat si 3 foto.
Fiecare copil va primi diploma si fiecare grup va avea un instructor si un supervisor din partea unitatii.
Evenimentul se va inchide cu premierea si vizitarea sau minexcursie zona.

BANNER_2_TECH_SOUP_EI_2018

 

 

BANNER_2_TECH_SOUP_EE_2018

Leave a Reply

You may have missed