Sun. Apr 14th, 2024

Federația nostră este parteneră într-un proiect național care va avea loc la Craiova!

  În ziua de 21 dec. 2017, va avea loc o Dezbatere națională cu tema “NATURA DIN PERSPECTIVĂ INTERDISCIPLINARĂ” la Colegiul Tehnic “C-tin Brâncuși” din Craiova. 

Ca parteneră a proiectului este și Federația EURO EDUCATION Oltenia, condusă de colega noastră Stoica-Fetea Didona, organizatoarea  evenimentului.

Argumentul: Mediul înconjurător în ansamblul său, nu reprezintă obiectul de studiu al unei anumite științe, al unei discipline sau al unui domeniu al practicii umane, el este prin excelență un domeniu interdisciplinar. Ocrotirea naturii trebuie să devină o prioritate în educația societății, și de aceea școala încearcă să le dezvolte elevilor și profesorilor deprinderi, comportamente și convingeri pentru protejare și conservarea mediului în care trăim, pentru menținerea echilibrului natural, astfel încât și altii sa se poata bucura de o viata frumoasa. Există foarte multe discipline școlare care pot aborda tematica propusă prin realizarea de proiecte, referate, postere, activități practice, făcându-i pe participanți să analizeze problematica mediului și să conserve natura.” 

SECŢIUNILE DEZBATERII:

  • Secţiunea S1: Ziua Mondială a Mediului
  • Secţiunea S2: Natura în literatura română
  • Secţiunea S3: Dunărea – abordare interdisciplinară 
  • Secţiunea S4: Impactul evenimentelor istorice asupra mediului

Mulțumim și mult succes echipei din Craiova pentru responsabilitate și devotament în susținerea organizației noastre!

Leave a Reply

You may have missed