Wed. Feb 28th, 2024

„în fiecare dintre noi, împreună” – o carte a colegului nostru de la Asociația cultural-istorică “Dumitru și Maria Pleniceanu”!

  “Sunt oameni pe care îi întâlnești de prea puține ori, dar care, fără să știi, merg împreună cu tine, pe acel drum cu sens unic, fără cale de întoarcere. Și nu tot timpul îi vei simți aproape. Nu tot timpul te vor îndemna să continui să mergi. Pe unii îi vei pierde, pe alții îi vei câștiga. Tu caută să rămâi liber, cu sufletul, ca o torță arzând, pe drumul tău.”

“Cu această nouă carte, Andrei Popete-Pătrașcu propune un altfel de mesaj decât cel cu care și-a obișnuit cititorii. Cu primăveri care, deliberat, s-au oprit din circularitatea lor firească, conjugându-se la un trecut care nu mai trece, sufletul în ghips se cere, astăzi, a fi vindecat. Prezentul nu se mai poate minți cu insinuări și vise neîncepute, căci doar cuvintele au reușit să își mai păstreze puterile vindicative într-o astfel de lume. Cuvintele și surâsul unui cer de martie care, involuntar și inocent, te seduce și te condamnă la un soi straniu de singurătate, în doi.”
Dana Ștefania Brașoavă

Leave a Reply

You may have missed