Wed. Feb 28th, 2024

Un mare proiect umanitar realizat de afiliații noștri de la Mic News!

  O nouă acțiune umanitară a Asociației Mic News a avut loc între 28-30 august 2017. Această echipă reprezintă sectorul social al Federației EURO EDUCATION, după activitatea desfășurată de la afilierea sa. 

Mihai Căldăraru, preşedintele Asociaţiei Mic News, nu este la prima acţiune de ajutorare a copiilor defavorizaţi. Crescut el însuşi în diferite orfelinate din Bucureşti, Mihai s-a gândit să ofere o tabără la mare unor copii care nu au văzut niciodată marea. Demersul lui a determinat mai mulţi oameni de bine să vină în ajutorul acestor copii. Fără fonduri de la vreun minister, activitatea s-a realizat cu contribuția unor sponsori, după ce membrii echipei au bătut din uşa în uşa pentru ai convinge de necesitatea acestei campanii.

„Această acţiune caritabilă a Asociaţiei Mic News este dedicată copiilor din centre de plasament, din familii dezorganizate şi fără venituri. Astfel, în Campania „Un Gest Mic Poate Schimba o Lume Întreagă”, desfăşurată în perioada 28-30 august, organizația a asigurat un sejur la mare pentru 26 de copii şi nu pentru 20 aşa cum îşi planificase inițial. Copii au provenit din Centrul de Plasament „Cireşarii” şi din familii dezorganizate. Au fost cazaţi la Vila Rândunică din Eforie. În cele trei zile petrecute în tabără, copiii şi tinerii au participat la diferite activităţi sportive, au înotat, unii pentru prima oară, au mers în parc, s-au plimbat pe faleză iar unii şi-au aniversat pentru prima dată ziua de naştere împreună cu prietenii. Pe lângă distracţie, copiii şi tinerii au primit şi cadouri, de care s-au bucurat din plin. Cel mai emoționant moment a fost vizita la postul de televiune Media Tv. Aici copiii au fost prezentantori, reporteri şi cameramani pentru o zi. „Copiii s-au distrat de minune, iar pentru implicare le mulţumesc dnei Curelea Speranţa, doamnei Roxana Stefan, doamnei Adoratta Manu, domnului Nicu Roşu, domnului primar Robert Nicolae Şerban, tinerilor social-democraţi Constanţa şi tuturor voluntarilor, pentru că au adus un zâmbet pe faţa acestor copii”, a declarat Mihai Căldăraru.

Leave a Reply

You may have missed