Sun. Apr 14th, 2024

Afiliații de la “Mic News” vor organiza o tabără pentru copii cu probleme sociale!

  Zeci de copii din centre de plasament sau provenind din familii defavorizate vor vedea pentru prima dată salina din Slănic, informează Mic News

Mai mult, afiliații noștri de la  Mic News au devenit cu această ocazie, „familia de suflet a unor asemenea copii” și au reușit să-i strângă în jurul proiectelor lor, suplinind dragostea şi susţinerea familiilor care trec prin aceste dificultăți ale vieții.

O primă experiență de acest gen a fost în august, pentru prima dată la mare. Acestă acțiune motivează nu numai implicarea membrilor asociaţiei, ci şi dăruirea cu care gândesc și duc la bun sfârşit fiecare acţiune dedicată celor pe care, într-un fel, i-au „adoptat”. Potrivit Mic News, Remus Moraru a acceptat să susţină campania „Un mic gest poate schimba o lume întreagă”, asigurând, în perioada 24-29 noiembrie, cazarea şi mesele zilnice ale celor 30 de copii şi ale educatorilor care îi însoţesc, precum şi transportul acestora.

Membrii echipei transmit cu această ocazie, «aprecieri pentru administraţia şi edilul din Slănic, ca de altfel pentru toţi aceia care, de şapte ani – câţi a împlinit, în acest an, Asociaţia Mic News – au ales să traducă valorile în jurul cărora s-au adunat şi bat, neobosiţi, la uşile celor care îi pot sprijini – „Fii alături de oameni pentru o viaţă mai bună” – în fapte care înseamnă o masă caldă pentru cei aflaţi pe străzi şi cărora le e foame, medicamente pentru bătrâni rămaşi ai nimănui, rechizite pentru copii care altfel nu ar putea merge la şcoală deşi acesta e dorinţa lor cea mai mare, o excursie sau o tabără pentru micuţi care nu au trecut poate prea departe de poarta orfelinatului în care s-au trezit într-o zi. Şi, vrem să credem că, şi în perioada în care cei treizeci de copii se vor afla la Slănic, se vor deschide asemenea uşi, astfel încât poate firme locale, poate oameni cu suflet vor aşeza într-un pacheţel câte ceva de care s-ar bucura sau le-ar putea fi de folos unor copii. Una dintre campaniile Asociaţiei Mic News s-a numit mai mult decât sugestiv: „Ce ne costă să fim oameni ?”. Iată o întrebare despre care avem toate motivele să credem că îşi va găsi încă un posibil răspuns şi la Slănic.»

Leave a Reply

You may have missed