Thu. Jun 20th, 2024

Asociația Down Art Therapy s-a afiliat la Federația „Euro Education”!

 Asociația Down Art Therapy are sediu social în Mun. Târg-Jiu, Bld. Ecaterina Teodoroiu, bl. 38A, sc. 6, ap. 20, jud. Gorj. Adresa de corespondenţă: Aleea Lucian Blaga, bloc 1, sc. 2, ap. 5, Tg-Jiu, Gorj (cartier ANL Narciselor).

  • E-mail: AsociatiaDART@gmail.com
  • Telefon: +4 0768.35.76.75 (Orange)

 Echipa de conducere este formată din: 

  • Buțu Radu Bogdan–președinte,
  • Stoicoiu Elena Janina–vicepreședinte
  •  Buțu Ionela Monica–secretar. 

11173393_410732869087438_6631337949958696904_n

  Mulțumim membrilor acestei asociații pentru încrederea acordată echipei noastre, asigurându-i de sprijinul întregii federații în funcție de resursele umane și financiare de care dispunem momentan. Mai jos vă prezentăm cel mai important obiectiv al asociaților noștri: 

Stop Discriminării celor cu Sindrom Down!

 „Multe țări sunt la un pas de a extinde Programele naționale de screening prenatal cu o nouă generație de teste genetice care vizează detectarea sindromului Down.

  Cu o rată a avortului selectiv deja mai mare de 90% înregistrată în aceste țări, rezultatul va fi catastrofal. În timp ce toată lumea este de acord cu condamnarea uciderii fetițelor nenăscute (”gendercide” în engleză) și nimeni nu ar contrazice faptul că este vorba de ”alegerea liberă” a părinților să avorteze o fată pentru că nu este băiat, în mod bizar atunci când vine vorba de sindromul Down, logica se schimbă tragic. Devine o ”alegere liberă” individuală să discriminezi persoanele cu variații genetice. Cum este posibil acest lucru?

În zilele noastre, copiii născuți cu sindrom Down pot avea o viață lungă și de calitate.
De fapt, cercetările asupra populației arată că persoanele cu sindromul Down și familiile lor depășesc speranța medie de viață.

Selecția încurajată guvernamental și fără beneficii pentru sănătate sau ameliorarea suferinței este o crimă socială și morală împotriva persoanelor cu dizabilități și a familiilor lor, care au multe posibilități. Acest fapt duce la pierderea progresului înregistrat în ultimii 40 de ani spre o societate incluzivă, egală.

În timp ce în întreaga lume petiționăm, milităm și ne luptăm pentru a combate discriminarea și pentru a proteja planeta și biodiversitatea, nimeni nu ar trebui să-și apere viața amenințată din cauza structurii cromozomiale. Într-o lume umanitară, persoanele cu sindromul Down ar trebui să fie binevenite.

De aceea facem apel către Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, dl Ban Ki-moon, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Prințul Zeid Ra’ad Al Hussein, Comisarul pentru Drepturile Omului din cadrul Consiliului Europei, dl Nils Muižnieks și Comisarul European pentru Carta drepturilor fundamentale, dl Frans Timmermans, să-și exprime 3 cerințe către guvernele statelor:

  • înlăturarea din programele de sănătate publică a screening-ului prenatal sistematic care vizează sindromul Down și care permite avortul selectiv în mod deliberat.
  • să reglementeze introducerea testelor de diagnoză genetică prenatală, pe baza principiilor definite în Declarația Universală a Drepturilor Omului, în Convenția de la Oviedo (articolele 11 și 12), precum și în Carta drepturilor fundamentale a UE (articolele 2, 3, 21 și 26)
  • să permită folosirea testelor genetice doar pentru a îmbunătăți metodele de îngrijire și bunăstarea omului, și să nu discrimineze persoanele după predispoziția lor genetică.”

Leave a Reply

You may have missed